MODULUL II: Coloana Vertebrala

 COLOANA VERTEBRALA

Cursul va fi sustinut de catre Roxana Necula, 5 Dan Yumeiho, instructor autorizat de Institutul International de Medicina Preventiva, Japonia

Cursul de perfectionare in Yumeiho este destinat in exclusivitate practicantilor terapiei Yumeiho.
Vom studia elemente de anatomie, posturologie, patologie si aplicatii Yumeiho pentru diferite patologii (cu proiectie Power Point). Va fi disponibil si un suport de curs cu Power Point-urile prezentate.

Din punct de vedere practic, ne vom axa pe:
– aprofundarea tehnicii de baza, cu nuante si variatii de tehnica, pentru obtinerea unor rezultate optime asupra diferitelor tipuri fiziologice/patologice
– abordarea terapeutica pentru: cifoza, hiperlordoza, scolioza, discopatii, artroza vertebrala, nevralgii (sciatica, nevralgie Arnold), sindrom toracolombar, etc, cu explicarea fenomenelor biomecanice care au loc in fiecare caz
– manipulari vertebrale
– tehnici complementare pentru tratamentul :
* regiunii lombare (inclusiv abordarea prin abdomen)
* regiunii toracale
* regiunii cervicale (in aceasta zona punand accent special pe muschii suboccipitali, de a caror buna si echilibrata functionare depinde in mare masura functionarea celorlalti muschi intrinseci ai coloanei).
* ca si completare, vom aborda inclusiv masajul scalpului, cu efecte asupra liniilor de tensiune din corp. De asemenea ne vom delecta si cu efecte antirid

Nota: atat tehnicile complementare cat si manipularile vor fi predate conform gradului de pregatire al fiecarui cursant

Program modulul III , COLOANA VERTEBRALA:
vineri 7 octombrie : orele 15.00-21.00                                             vineri 14 octombrie : orele 15.00-21.00
sambata 8 octombrie : orele 15.00-21.00                                       sambata 15 octombrie : orele 15.00-21.00
duminica 9 octombrie : orele 15.00-21.00                                      duminica 16 octombrie : orele 15.00-21.00

Cursantii vor primi certificate de absolvire a cursului eliberate de Societatea Romana de Yumeiho® . 

Pentru informatii si inscrieri:
Marian Sârbu, tel. 0763.66.77.88.

 email:   centruldeyumeiho@gmail.com

***

DESPRE CURSUL DE PERFECTIONARE IN YUMEIHO

Cursul consta intr-o serie de 5 module organizate in decursul unui an, in care practica Yumeiho se va imbina cu lectii de anatomie practica, posturologie si patologie. Vom studia diverse afectiuni si abordarea lor prin terapia Yumeiho.

Cele 5 module ale cursului: I. Centura pelviana; II. Membrele inferioare; III. Coloana vertebrala; IV. Abdomenul;  V. Centura scapulara si membrele superioare

Acest curs contine: studiul procedeelor Yumeiho din tehnica de baza si al unor procedee complementare, studii de caz, elemente de anatomie practica, posturologie si patologie.

 Intrebari la care veti gasi raspuns:

La ce serveste fiecare procedeu sau suita de procedee din tehnica de baza?

Care procedee ar fi cele mai eficiente, sau contraindicate, pentru o anumita situatie?

Care este cauza unei dureri aparute intr-o anumita zona a corpului? De cele mai multe ori cauza este in cu totul alta parte… dar in care? si mai ales, de ce??

Aceste intrebari si altele vor aparea din ce in ce mai des practicantilor de Yumeiho, mai ales celor care vor sa devina profesionisti.

Pentru a cunoaste raspunsul este nevoie intr-adevar de multa practica, dar si de intelegerea mecanismelor corpului uman, de intelegerea la modul practic a anatomiei si biomecanicii acestuia.

Specificul interactiv al cursului va duce la o intelegere mai buna a acestor aspecte, asa cum nu ati putea invata din carti si atlase, ci doar lucrand direct cu omul si experimentand pe propria persoana.

In aceste cursuri se vor aborda elemente de

  • Anatomie : proiectii, aplicatii practice pe partenerul de lucru si pe propria persoana. Fiecare grupa musculara va fi inteleasa la modul experential, inclusiv prin exercitii de stretching .
  • Posturologie: tipuri de postura; discutii si aplicatii pe cazuri concrete
  • Patologie: Afectiuni in care este utila aplicarea terapiei Yumeiho

 

Modul III - Coloana Vertebrala

 

 

Yumeiho. Hand made therapy!