Unde ne poti gasi
Strada Negustori nr. 7
Bucuresti, sector 2
Contactati-ne
+4 0752 060 197
Program
Luni - Vineri: 9AM - 9PM
Email
centruldeyumeiho@gmail.com

De ce sa invat Yumeiho?

Este o intrebare fireasca, in conditiile in care oferta de cursuri este una substantiala, timpul si resursele financiare sunt limitate si nevoia de a deveni eficient in cat mai scurt timp este una reala.

Asadar va voi spune in primul rand care sunt motivatiile mele pentru care studiez si practic Yumeiho de mai mult de 10 ani (10 ani ca profesie, inca 6 ca hobby inainte de a-mi deveni profesie). Motivele pentru care in tot acest timp Yumeiho a constituit in acelasi timp fascinatie, provocare si implinire personala.

Yumeiho s-a nascut prin capacitatea vizionara a unui mare om, O-Sensei Masayuki Saionji, care a intuit ca procedeele pentru reposturare si reechilibrare ale medicinei traditionale manuale chino-japoneze pot fi structurate intr-un sistem extraordinar de simplu si de complex in acelasi timp. Acest sistem poate fi predat si usor asimilat chiar si de catre cei care nu au avut contact cu medicina extrem-orientala, astfel incat beneficiile pe care le aduce de mii de ani aceasta medicina asupra sanatatii, beneficii care de multe ori trec peste puterea de intelegere a omului occidental, sa fie accesibile oricui.

Metoda care s-a numit mai intai “Massagio Diino” (masaj dumnezeiesc, in limba esperanto), apoi Yumeiho (numele complet fiind KOTSUBAN YUMEIHO TAISO), are o eficienta curativa remarcabila, eleganta si cursivitate unice.

Ajuta-l pe om sa ajunga la cea mai buna versiune a lui, sa fie in echilibru, si atunci se va dezvolta armonios, se va regenera si se va insanatosi. Fa asta in cel mai simplu si mai natural mod cu putinta (modeland corpul cu propriile maini); beneficiaza de experienta de mii de ani a tehnicilor medicinei traditionale chino-japoneze; adauga pe parcurs studiul anatomiei, fiziologiei si posturologiei … si vei obtine una din cele mai frumoase si mai eficiente terapii din lume!

Yumeiho este una dintre putinele metode cu o adresabilitate foarte larga. Practic nu exista mediu in care sa nu poata fi aplicata cu succes:

 • in terapeutica: tratarea si prevenirea imbolnavirilor
 • in sport: marirea performantei, pregatirea si refacerea dupa efort, prevenirea accidentarilor
 • in Spa: inducerea unei stari de relaxare profunda, simetrizarea si infrumusetarea naturala a corpului si a fetei, diminuarea ridurilor
 • in conditii de drumetie sau de munca la birou: detensionare si stare de bine rapida, fara a fi nevoie de un spatiu sau de instrumente speciale.

Specificul scolii de terapie Yumeiho este faptul ca intregul sistem este predat de la primul curs!Acest lucru constituie o mare diferenta fata de sistemul de predare occidental, in care ajungi sa cunosti in totalitate disciplina studiata in mai multi ani de studiu (in general 5). Astfel:

 • ai de la bun inceput o privire de ansamblu, intelegi in mod practic care este scopul terapiei si modalitatea prin care se poate obtine echilibrul dorit. Iti este astfel transmisa viziunea, cea care este atat de importanta pentru cresterea ta interioara si profesionala.
 • in orice moment al pregatirii (la orice grad) ai vrea sa te opresti din studiu, o poti face bucurandu-te de beneficiile instruirii de pana atunci: astfel unii vor dori sa invete pentru a putea aduce un plus de confort prietenilor si membrilor familiei, altii vor continua studiul pentru a ajunge buni terapeuti si instructori.
 • poti incepe sa practici foarte repede. De fapt, de imediat dupa primul grad poti aplica ce ai invatat (toate cele 100 de procedee din tehnica de baza) pe cei apropiati, pentru a incepe sa te deprinzi cu aceste noi instrumente. La momentul la care vei fi asimilat metoda terapeutica si cunostinte de anatomie la nivel mediu si vei fi practicat astfel incat sa ai o anumita experienta,  lucru posibil chiar si la un an de la terminarea cursurilor de initiere, vei primi gradul 3, de Terapeut Yumeiho. Si de acolo va incepe calatoria!
 • metoda Yumeiho, constand in aplicarea celor 100 procedee din tehnica de baza (YUMEIHO ICHIBAN KATA), intr-o anume ordine bine stabilita, este atat de eficienta incat se obtin rezultate remarcabile aplicand-o ca atare. Pentru cei incepatori acest lucru este foarte important: nu trebuie sa astepti ani pana sa ai rezultate. Binenteles ca, pe masura ce acumulezi experienta si maiestrie, vei putea sa tratezi cazuri din ce in ce mai complexe, iar stilul de lucru terapeutic variaza.
 • nu este nevoie de pregatire prealabila. Metoda de invatare este una specific japoneza si se bazeaza pe invatarea practica. Studentii de la medicina au o vorba: “anatomia o inveti de 100 de ori si o uiti de 99 de ori”, foarte adevarata pentru cazul in care o inveti teoretic. In Yumeiho, teoria vine ca o completare treptata a practicii si se memoreaza mult mai usor tocmai din aceasta cauza: nu inveti mecanic, ci intelegi corpul pe masura ce lucrezi cu el, ii descoperi alcatuirea, mecanismele si felul in care poate fi modelat si redresat. Acesta este unul din punctele cele mai fascinante pentru mine: tocmai faptul ca nu am invatat protocolul de aplicat in cazul diferitelor afectiuni (acest lucru fiind de altfel imposibil, pentru ca fiecare caz este unic in felul lui si unic tratat), ca nu mi-a fost formatata mintea d.p.d.v. teoretic, ci a fost lasata sa se dezvolte libera si sa caute solutii… tocmai asta a dus la descoperiri permanente si la mentinerea acelei stari de “seductie” de care e nevoie in orice relatie, inclusiv in relatia cu propria profesie.
 • metoda de predare este sigura, astfel incat sa nu faci rau: de exemplu, vei invata manipularile osteoarticulare incepand de la gradul 2, dupa acumularea experientei necesare. Manipularile nu sunt obligatorii in aplicarea terapiei.
 • tehnica ofera eficienta si aplicabilitate maxima: folosim in special greutatea corpului, preponderent fata de forta aplicata cu mainile, se lucreaza inclusiv pe musculatura de profunzime (posturala), pacientul este imbracat

 

Cursurile urmatoare si stagiile de perfectionare te ajuta:

 • sa aprofundezi tehnicile predate, sa intelegi scopul lor si aplicabilitatea in diferite afectiuni;
 • sa-ti rafinezi manualitatea, sa inveti sa percepi semnalele corpului;
 • sa analizezi postura pacientului si sa intelegi suferintele pe care le are sau catre care este predispus;
 • sa dobandesti o cunoastere practica a anatomiei omului.
 • sa intelegi cauzele si efectele, astfel incat sa poti trata chiar neatingand locul dureros, ci lucrand la distanta, in acele zone a caror afectare mai putin vizibila produce sau intretine efectele in zona problematica.

Terapia Yumeiho este una dintre cele mai eficiente metode terapeutice din lume, oferita intr-unul dintre cele mai accesibile forme de invatamant si de promovare. Tocmai pentru ca este un sistem japonez.

Fiecare isi va gasi din cele de mai sus propria lui motivatie, iar frumusetea metodei Yumeiho il va conduce pe propriul drum.

Roxana Necula, terapeut si instructor, 5 DAN Yumeiho