Unde ne poti gasi
Strada Negustori nr. 7
Bucuresti, sector 2
Contactati-ne
+4 0752 060 197
Program
Luni - Vineri: 9AM - 9PM
Email
centruldeyumeiho@gmail.com

Reeducarea Posturala Globala

Este o metoda importanta si revolutionara de reabilitare care se naste din cercetarile biomecanice si neurofiziologice ale prof. Philippe E. Souchard. Doctor docent cu faima internationala, Souchard a creeat si elaborat RPG punand bazele UIMPTM cu sediul in Saint Mont, in Franta,ce reprezinta centrul de difuzare a metodei in lume.

Metodica se invata si se practica in mai mult de 12 tari din lume. Reeducarea posturala globala ia nastere din cartea „Campul inchis” publicata de Profesorul Ph. E. Souchard in 1982. RPG are ca obiectiv final restaurarea generala a echilibrului static si dinamic al corpului ce a fost compromis prin interventia mecanismelor spontane de aparare impotriva agresiunilor externe.

Tratamentul este calitativ si se bazeaza pe practicarea unor posturi de intindere progresiva activa a muschilor antigravitationali (statici si de natur fibroasa), in intregime gestionata de terapeut cu participarea activa a pacientului.

Particularitatea RPG este de a urca de la simptom la cauza. Abordarea terapiei este „globala” deoarece intinderile impuse se propaga pana la extremitati, astfel incat, in aceeasi postura sunt pusi in tensiune muschii retrasi afectati de o leziune.

Tratamentul

Principiul RPG se bazeaza pe realizarea posturilor de intindere musculara activa,care tind sa plaseze in evidenta lanturile de tensiune musculara, tensiune a tendoanelor si ale membrelor ce invelesc muschii (cei care blocheaza individul in pozitia de dezechilibru). Posturile provoaca alungirea activa (participarea efectiva a individului) si o relaxare posterioara a lanturilor musculare contractate si intepenite. Pentru a fi eficace, trebuie sa fie in mod sistematic, general, diferite de alte tipuri de tratament. O atentie speciala este data respiratiei. Repercursiunile lor sunt nenumarate in sfera: motorie, statica, digestiva, circulara, mentala si emotionala. Buna functionare a muschilor respiratori si in mod principal a diafragmei este necesara pentru un echilibru corect.

Pregatirea pacientului

RPG este destinat tuturor indivizilor, atat in preventie cat si in tratament. Aspectul individual si progresiv al acestei metode permite adaptarea la fiecare caz in parte.
Copiii, incepand cu varsta de 8 ani, ne ofera un larg beneficiu in constientizarea unei imagini de schema corporala mai buna; astfel si adultii care,in absenta unei dureri sau alt simptom, doresc sa obtina un echilibru mai bun si sa traiasca in armonie cu propriul corp.

Cate sedinte sunt necesare?

Depinde de gradul dezechilibru si de simptome precum si de durata acestora .
Este clar totusi-si practica le confirmas ca dupa primele 3,4 sedinte pacientul are parte de o ameliorare benefica.

Tratamentul are efect de pe terment lung?

Obtinuta prin terapie, reechilibrarea si armonizarea structurii, simptomul se rezolva prin constientizarea in mod corect a structurii corporale; tratamentul trebuie totusi continuat pentru un timp suficient astfel incat noile reflexe achizitionate pot fi integrate si definitivate.