Unde ne poti gasi
Strada Negustori nr. 7
Bucuresti, sector 2
Contactati-ne
+4 0752 060 197
Program
Luni - Vineri: 9AM - 9PM
Email
centruldeyumeiho@gmail.com

Terapia abdomenului

Atunci când vorbim de terapeutică, tratarea regiunii abdominale este de mare importanță. Cu toate acestea, puțini terapeuți au cunoștințele și experiența necesare abordării acestei regiuni a corpului: este nevoie de o buna cunoaștere a anatomiei, fiziologiei și patologilor posibile, pentru de a putea face un tratament eficient.

De la nivelul abdomenului se pot aborda:

– probleme posturale și patologii ale coloanei vertebrale (discopatii, scolioza, hiperlordoză, etc) prin tratarea muschilor diafragm și iliopsoas

– probleme de respirație

– disfuncții ale organelor abdominale

– aderențe care produc inflamație, ptoza organelor abdominale, staza venoasă și limfatică

– probleme de tranzit intestinal

Stiati ca:

– aderențele unui rinichi de peritoneu pot participa la formarea unei scolioze? Prin desprinderea aderențelor si repoziționarea rinichilor se produce o ameliorare notabilă a scoliozei

– un blocaj diafragmatic (retracție a mușchiului diafragm) afectează nu numai capacitatea respiratorie, ci și buna funcționare a organelor situate sub el (ficat, stomac, splină) deoarece prin mișcarea lui realizează masarea și mobilizarea acestor organe? Ficatul „parcurge” prin această mobilizare, atunci când funcționarea diafragmului este normala, cca 200 m pe zi, ceea ce îi asigura o bună perfuzare cu sânge și astfel o buna funcționare.

– suferințele vezicii biliare sunt foarte adesea legate de spasmul sfincterului Oddi și ale căilor biliare, care împiedică drenarea bilei, producând dischinezii biliare, iar în timp, mâl și calculi biliari. Prin manevre simple, aceste spasme pot fi îndepărtate si redată buna funcționare a vezicii biliare, care influențează sănătatea intestinelor și a articulațiilor.

– problemele coloanei vertebrale (discopatiile de exemplu), deși sunt abordate de marea majoritate a terapeuților de la nivel lombar, își găsesc ameliorarea prin acțiuni la nivel abdominal, deoarece sunt produse și de dezechilibre funcționale ale lanțurilor miofasciale anterioare.

Acestea sunt doar câteva exemple de probleme care de obicei conduc la suferințe grave, investigații și intervenții medicale costisitoare și invazive, care prin terapie manuală sunt ușor de prevenit și tratat.

Sănătatea întregului organism poate fi optimizată într-o măsură surprinzătoare prin manevre ușoare, nedureroase sau foarte puțin dureroase executate la nivel abdominal.

Roxana Necula

5 DAN Yumeiho