Unde ne poti gasi
Strada Negustori nr. 7
Sector 2
Contactati-ne
+4 0752 060 197
Program
Luni - Vineri: 9AM - 9PM
Email
centruldeyumeiho@gmail.com

Despre terapia Yumeiho, pe scurt

Terapia Yumeiho este o terapie tradițională japoneză, o terapie nouă și veche în același timp: este un mod modern de tratament bazat pe metode foarte vechi.
În Yumeiho mai întâi analizăm legătura dintre problemele posturale și cele de sănătate, apoi tratăm eficient, având in vedere atât locurile dureroase cât și cauza care generează dezechilibrul.

Știm cu toții despre dureri de spate, gât, șold sau genunchi, despre scolioză, cifoză și leziuni ale discurilor intervertebrale. Acestea sunt problemele obișnuite ale timpului nostru. Hernia de disc este o boală directorală, se spune, a celor care stau mult la birou. Durerea de spate este cea mai des întâlnită durere: peste 90% dintre oameni experimentează cel puțin o dată în viață durerea severă de spate. Probabil că majoritatea știți despre asta pentru că ați trecut prin așa ceva.

Un lucru este sigur: pentru a fi sănătos, corpul are nevoie de mișcare, de mișcare liberă.
Indiferent de cât de sănătos mâncam, dacă nu ne mișcăm începem să „ruginim”, începem să simțim rigiditatea, circulația sângelui se înrăutățește și începem, puțin câte puțin, să ne îmbolnăvim.
Pentru a fi liberi în mișcări e nevoie să avem un corp armonios și flexibil, mușchi relaxați și un bun aliniament al corpului, iar asta înseamnă că trebuie să avem o postură bună.
Yumeiho Seitai Do este cheia unei posturi bune și a unei vieți fără dureri de spate, a unei vieți sănătoase.

Tratamentele de tip Seitai (metode manuale prin care se urmărește punerea corpului în aliniament, în armonie, pornind de la pelvis) sunt un mod tradițional de tratament ale japonezilor, aceștia având obiceiul de a merge de câteva ori pe săptămâna la terapeut, reușind astfel să își mențină corpul și mintea în armonie până la vârste înaintate.
Bineînțeles că tratăm și coloana vertebrală, dar pelvisul este baza ei, iar dacă pelvisul este dezechilibrat, afectează coloana vertebrală.

În concluzie, lucrăm asupra întregului corp pentru a recâștiga echilibrul, simetria, armonia, starea de relaxare profundă și pentru a trezi puterea naturală de auto-vindecare prinmărirea vitalității.
Această terapie funcționează pe diferite nivele:
– nivelul fizic: mușchii, fasciile, articulațiile, postura
– nivelul emoțional
– nivelul energetic
Yumeiho respectă toate principiile medicinei tradiționale chineze și japoneze, acționând inclusiv pe meridianele energetice ale corpului, acesta beneficiind de un „restart” complet.

Necula Roxana, 5 Dan Yumeiho